A Facebook hirdetések jó megoldást jelenhetnek kis cégeknek és nagyoknak egyaránt és az sem számít, hogy szolgáltatásokat vagy termékeket értékesítesz e.

A leghatékonyabban viszont azok a cégek hirdetnek általában a Facebookon, akiknek a megrendelői nem vállalkozások hanem magánszemélyek.

Természetesen a B2B vállalkozások (Akiknek az ügyfeleik vállalkozások) is lehetnek eredményesek, de itt szűkebb a kör. Például mi a weboldal készítést, tréning cégek a képzéseket, marketinges cégek a megoldásaikat nagyon hatékonyan tudják hirdetni a Facebookon is.


Amennyiben például csarnokokat építesz akkor a hatékonyságod valószínűleg igen gyenge lesz, hiszen nagyon szűk az a réteg, akinek a szolgáltatásodat kínálni tudod.
Az eredményességedet tehát egy jól felépített kampány esetében az is befolyásolja, hogy milyen széles célközönséget tudsz meghatározni. Ha sokan érdeklődhetnek a szolgáltatásaid, vagy a termékeid iránt akkor a Facebook az egyik legjobb hely a hirdetéseidnek.

Viszont, ha olyan speciális megoldásokat nyújtasz, amelyek csak szűk rétegnek jelentenek megoldásokat, akkor a Facebook számodra nem lesz a legjobb választás.
A sikeredhez nem elegendő természetesen az, hogy a Facebookon vannak a lehetséges vásárlóid. A kampányodat úgy kell beállítani hogy amennyire csak lehet kizárólag a célközönségednek jeleníts meg hirdetéseket, ne minden Facebook felhasználónak!
A megjelenő hirdetésekre kattintaniuk is kell a felhasználóknak, tehát használj figyelemfelkeltő szövegeket, fotókat és videókat, hogy kattintásra ösztönözd a potenciális ügyféljelöltjeidet!

 

Mi változott a Facebook jelenlétben a korábbi évekhez képest?
A Facebook tőzsdei cég lett és a befektetők profitot szeretnének látni. Ezért már nem elegendő, ha egy rajongói oldalon rendszeresen bejegyzések jelennek meg, mert a Facebook arra ösztönzi az oldalak kezelőit, hogy posztjaikat rendszeresen hirdessék.

Ne arra koncentrálj, hogy mennyi lájkolód van!

Mivel egyre kisebb az organikus elérés, kevésbé számít a lájkolók mennyisége, vagy legalábbi  más szempontból lehet fontos mint eddig.
Az elsődleges célod az kell legyen, hogy a hirdetésekkel látogatókat vonz be a weboldaladra!

 

Érdemes azért lájkolókat gyűjteni?
Jól mutat hogy magas rajongói számmal rendelkezel, de ez önmagában ez nem fog neked pénzt hozni és ingyenesen a posztjaidat sem fogják sokan látni. (Bár minél nagyobb és aktívabb az oldalad, annál nagyobb arányban lesznek organikus eléréseid is természetesen.)

 

A kedvelők gyűjtésének azért mégis van értelme, mégpedig az hogy célzottan nekik fogsz tudni hirdetni a későbbiekben. Pont ezért szükséges most már arra törekedned, hogy csak olyan rajongóid legyenek akik valóban érdeklődnek a Te megoldásaid iránt, hogy a későbbi hirdetésid eredményei minél jobb eredményeket mutassanak.

Vissza a listához!
https://www.weboldal-keszites.eu/inc/popup_kerek_urlap.php
Kérj visszahívást!
Munkanapokon 3 órán belül visszahívunk!
Visszahívást kérek!