Nagyon egyszerű kiszámítani mennyibe kerül neked egy új ügyfél megszerzése. Ennek a mérőszámnak az angol megnevezése Cost Per Aquistion, (akvizíciós költség) rövidítése: (CPA)

 

A CPA jelentése még érthetőbben: Cselekvés alapú árazás. Ilyet hirdetéseket vásárolhatsz Pl:  a Google Adwords hirdetési rendszerében, az Etargetben, vagy akár a Facebookon is.

Tételezzük fel, hogy kampányt indítottál 1 millió forintért és 100 új ügyfélre tettél szert. Ebben az esetben legalább 10.000 forint profitra kell szert tenned ügyfelenként ahhoz hogy a kampányod nullás legyen.


Természetesen soha nem azt kell nézni, hogy az első vásárláskor mennyi profitot teszel zsebre, mert az új vásárlók megszerzésénél még fontosabb, hogy felépíts egy ügyfél adatbázist, akiknek rendszeresen értékesítheted a szolgáltatásaidat, vagy a termékeidet.


Lehet hogy a második, vagy harmadik vásárláskor térül meg csak az új ügyfél megszerzésére befektetett összeg, de ez ne riasszon el, mert hosszú távon ezek az ügyfelek fogják biztosítani a vállalkozásod stabil, folyamatos bevételét.

Vissza a listához!
https://www.weboldal-keszites.eu/inc/popup_kerek_urlap.php
Kérj visszahívást!
Munkanapokon 3 órán belül visszahívunk!
Visszahívást kérek!