A landing page (oldal) készítés nem újdonság! 

A landing page (oldal) jól megtervezve, stratégiai elemként használva többszörös bevételt termelhet, mint a teljes weboldalad, mégsem használja a weboldal tulajdonosok 5 % sem…

 

Mi az a landing page, fogadó oldal?


A saját domained alatt elérhető különálló oldal. Ennek az oldalnak nincsenek külső oldalra mutató hivatkozásai, innen nem elérhetőek a weboldalad egyéb menüpontjai, itt nem beszélsz a vállalkozásodról és a „számtalan” megoldásodról. 
Itt egyetlen megoldást ajánlasz a látogatóidnak és csak egyetlen célra összpontosítasz.

Az a lényeg hogy amint az oldal tetejéről görget lefele a látogató, olyan információkat lásson, melyek alapján megtudod erősíteni abban, hogy amit nyújtasz, az kell neki!
Tehát mégegyszer: Mire a látogató a landing oldal aljára ér, addigra nem Te akarsz neki eladni, hanem Ő akar tőled valamit!
Ennek megvan a megfelelő marketing pszichológiája, ezért a landing oldalak szerkezete előre meghatározott, bevált tartalmi elemekből állnak, melyekben mindennél fontosabb a megfelelő marketing alapú szövegírás.

 

Milyen célok lehetnek a Landing page (oldalak) alján?

 1. Elérhetőségi adatok elkérése annak érdekében, (név, email) hogy az érdeklődőt egy előre elkészített rendszerbe navigáljuk. Erre azért van szükség az emberek általában nem elsőre vásárolnak, először csak nézelődnek. Az adatok elkérésével már megfogtad a kezüket a potenciális érdeklődőknek, valamint beleviszed egy olyan folyamatba őket, mellyel kialakítod több lépcsőben a megrendelési, vásárlási szándékot sőt akár növelheted is a nálad elköltött pénz mennyiségét, miközben ajánlásokra is szert tehetsz. MINDEZT AUTOMATIZÁLTAN, tehát a rendszer kiépítése után neked nincs egyéb teendőd, csak kiszolgálni az ügyfeleket!
 2. Azonnali vásárlásra ösztönzés automatizáltan és azonnali többletvásárlást generálni. A landing oldal célja lehet az is, hogy mire a látogató az oldal aljára ér, bankkártyás fizetéssel kifizesse a szolgáltatásodat, vagy a termékedet, sőt a fizetés után egy visszautasíthatatlan úgynevezett UPSELL ajánlattal él a rendszer, mellyel akár 50% al! is megnövelheted az online bevételedet! (Eladsz egy plusz kiegészítő szolgáltatást, vagy terméket.)

 

Helyettesítheti a Landing page (oldal) a központi weboldaladat?

Vannak kivételes esetek (tevékenységek), de többnyire nem helyettesíthető egyik megoldás a másikkal. A központi weboldaladra érkeznek a látogatók a Google természetes találataiból, szórólapokról, névjegykártyádról, ha valaki általánosságban akar érdeklődni a cégedről a szolgáltatásaidról és a termékeidről.

A landing page esetében viszont egy pontosan meghatározott célcsoportot „hívunk be” többnyire fizetett, kattintás alapú hirdetésekből Pl: Facebook, Google Adwords, Etarget, E-mail marketing stb.
A landing page –re lehet navigálni azon látogatókat is, akiket nem sikerült elsőre árajánlatkérésre, megrendelésre ösztönözni a központi weboldalunkon. (kilépési popup ablakokkal, remarketing hirdetésekkel.)

 

Fokozd az eredményeket!
A jól megtervezett landing page –k esetében fontos az A / B tesztelés használata, ami azt jelenti hogy egyes elemek random szerűen 2 féle képen jelennek meg a látogatóknak. (Hol így, hol úgy) Ez alapján kikísérletezheted azt, hogy mely tartalmi elemek azok, melyek jobban konvertálják a feliratkozókat, vásárlókat és ezt lesz érdemes használnod a későbbiekben.
Mivel a landing oldalakra nagyszámú, többnyire fizetett hirdetők érkeznek fontos a tudatos felépítés, a rendszerben gondolkodás és a folyamatos megfigyelés a statisztikák alapján hogy kiszűrjük az esetlegesen gyengébb tartalmakat erősítsük a meglévőeket.

A kísérletezéssel maximalizálhatod az egyes oldalak jövedelmezőségét, és az ügyfeleidet is jobban kiismerheted.

 

Használj rövid, nagyszabású kampányokat!
A landing oldalakat folyamatosan is lehet üzemeltetni, de legpraktikusabb alkalmi, limitált, határidőhöz kötött kampányokat készíteni ezek tudják a legtöbb profitot hozni a legrövidebb idő alatt.
Az alkalomszerű kampányok további előnye, hogy akiket már egyszer behoztál az értékesítési tölcséredbe, azoknak újra és újra eladhatsz az új céllal, új tartalmakkal létrehozott landing oldalakkal.
Kereső optimalizálás
Első sorban fizetett hirdetésekből célszerű látogatókat hozni a landing oldalra, de ha már készítünk weboldalt az mindig legyen kereső optimalizált kialakítású. A nagy versenyben lévő kulcsszavakra kevés esély lesz előrehozni egy egyoldalból álló landing page –t, de több szóból álló szóösszetételekre könnyen előre juttathatjuk ezt az ügyfélszerző forrásunkat is.

 

Összegezve a legfontosabb információk a hatékony landing page –ről:

 1. Egy célon tartsd a fókuszt,
 2. használj jól átgondolt, profi marketing szövegeket,
 3. használj bevált, bizonyított landing page szerkezeteket,
 4. használj kontrasztos színeket,
 5. használj A/B teszteket,
 6. használj határozott utasításokat, mit kell tegyen a látogatód a cél érdekében,
 7. azoknak akiket már behoztál az értékesítési tölcséredbe, adj el újra és újra,
 8. tedd őket nagyon elégedetté, hogy tovább ajánljanak téged!
 9. és az utolsó és legfontosabb javaslat!

 

Ne csak olvasd a lehetőséget, de használd is! Többszörözd meg a bevételedet jól átgondolt, tudatosan megszervezett landing oldalakkal, és nyújt valami igazán hasznosat az új ügyfeleidnek, hogy azok tovább ajánljanak téged!

 

Vissza a listához!
https://www.weboldal-keszites.eu/inc/popup_kerek_urlap.php
Kérj visszahívást!
Munkanapokon 3 órán belül visszahívunk!
Visszahívást kérek!