Az első és legfontosabb gondolatom ezzel kapcsolatban, hogy felejtsd el hogy a Googlenak akarsz megfelelni!

Ne fordítva gondolkodj! (Ebben ne)

Neked elsősorban azon potenciális érdeklődőknek kell megfelelj, akiknek a szolgáltatásaidat és a termékeidet elakarod adni. Ha ez megvan és tökéletesen működik, akkor előre fogsz kerülni a Google ban is.

 

A Google első oldalára kerülni nem egy ingyen lehetőség.
Ezt jó ha tudod. Semmi nincs ingyen és bármely konkurensed azonnal leperkálná a többszázezer, vagy millió forintot, ha garantálni lehetne hogy holnap az ő weboldala lesz a Google TOP 5 találatában és a pozíció meg is marad minimum egy évig.

 

Akkor mi kell ahhoz hogy elöl legyen a weboldalam?

  1. idő
  2. pénz
  3. tudás

 

Ámbár a Google egy bonyolult algoritmus alapján működik, négy egyszerű pontban megtudom határozni neked, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy a Google első találati oldalára kerülj.

 

1.) A weboldal forráskódja
A weboldalad forráskódjának keresőbarátnak kell legyen és oldalanként kell tartalmaznia azokat az információkat, melyek a legfontosabb kulcsszavai a weboldaladnak. (Oldalanként egyedileg meghatározva.)
A weboldaladnak természetesen a kor elvárásainak megfelelően RESPONSIVE szerkezetűnek kell legyen, azaz mobiltelefonokra és tablettekre is optimalizálni kell. Ennek szerves része hogy az oldalad gyors betöltődésű legyen hogy a látogatók gond nélkül tudjanak böngészni a tartalmaid között.


Kerüld a felesleges dizájn elemeket és a csicsás effekteket, mert ezek rendkívül lassítják a weboldaladat és akár egyéb gondokat is okozhatnak egyes böngészőkben (Google Chrome, Firefox, Safari, Internet Exlorer, stb.) és készülékeken pl mobiltelefonokon.

A feltöltött képeket lehetőleg ne csak leméretezd hanem optimalizáld is, hogy minél kevesebb helyet foglaljanak el, ezzel is gyorsítva a letöltődési sebességet.  (természetesen a megfelelően elkészített weboldal ezt automatikusan elvégzi.)

 

2.) A tökéletes tartalom
A tökéletes tartalom elsősorban jelentse azt, hogy valóban olyan tartalmakat töltesz fel a weboldalra, melyek érdekelhetik a potenciális ügyfeleket. Teljesen felesleges ha kell, ha nem szóismétléseket alkalmaznod (természetesen azért legyen kulcsszó sűrűséged) írj olyan tartalmakat melyeket szívesen elolvasnak a látogatók. Ámbár a szóismétlést kerülnünk kell, de azért nagyon fontos hogy ami kulcsszavakat megadtál ezen aloldaladdal kapcsolatban a forráskódban, azok szerepeljenek itt a tartalomban is. (nem szinonímák, hanem ugyanazok a szavak.)

 

A tökéletes tartalom további részét képezik a tartalomhoz illő, tökéletes minőségben elkészített fotók, melyeket örömmel néznek a látogatók. Fontos hogy a képeket lássuk el képaláírással, úgynevezett alt taggal, hiszen a Google nem mesterséges intelligencia (még….) így nem tudja mi van a képen, csak ha ezt a leírást megadod neki. (Ez is fontos, erősíti a kereső optimalizációdat.)

 

A weboldaladon helyezz el Youtube videókat, melyek szorosan kapcsolódnak a weboldalad tartalmához. Ezek egyrészt növelik a weboldaladon eltöltött időt, másrészt erősítik a beléd vetett bizalmat, harmadrészt ha megfelelően lett feltöltve a videó a Youtubre ez is pluszban erősíti a weboldalad kereső optimalizáltságát. (Ugyanazon kulcsszavakat megkell adni a videó feltöltésekor, melyek a weboldalad számára is a legfontosabb kulcsszavak.

 

3.) Visszamutató hivatkozások
A Google is ugyanúgy értékeli a weboldalakat, mint ahogyan mi emberek is értékeljük egymást. Minél többen ajánlanak egy szakembert, annál hitelesebbé válik a szemünkben. Az ajánló felek minél jártasabbak a témában Pl. szakmabeli annál inkább adunk a szavára.

Tehát minél több weboldal ajánlja a mi weboldaladat, a Google annál hitelesebbnek tartja azt. Az ajánló weboldalak minél inkább a mienkkel hasonló tartalmúak és minél többen ajánlják őket is annál többet ér számodra ezen oldalak ajánlásai.

 

Honnan szerezhetsz visszamutató hivatkozásokat, hogyan építhetsz linkeket?

  • Regisztráld díjmentes linkkatalógusokba az oldaladat.
  • Írj cikkeket külső BLOG oldalakra és hivatkozz a saját oldaladra.
  • Rendelj Pr cikkeket, melyeket szakmai portálon helyeznek el és a Te weboldaladra hivatkoznak.
  • Vásárolj reklám bannereket, melyek kattintás alapú látogatottságot is biztosítanak és a kereső optimalizáltságodat is erősítik.
  • Készíts egy weboldalakat, melyek tartalmát Te szerkeszted és hivatkozz a saját weboldaladra.

 

És ami ma már a legfontosabb…

Legyen aktív közösségi jelenléted a Facebook –on, Google Plusz –on, Youtube –n, Linkedinen, Twitteren, Pinterest –en, Flick –en és olyan szakmai közösségi oldalakon, melyeken szert tehetsz közösségi linkekre és látogatókra!

 

4.) A legfontosabb!!!
Ahogy a BLOG elején említettem, elsősorban ne a Google val foglalkozz, felejtsd el! Olyan tartalmakat építs amelyeket a látogatóid szívesen elolvasnak, megnéznek és ezzel töltik az időt a weboldaladon.
Egyrészt ebbeől lesznek a vásárlóid, másrészt a Google addig lesz a legjobb kereső, amíg a legjobb találatokat hozza az egyes keresésekre. Tehát, ha a látogatók sok időt töltenek a weboldaladon, folyamatosan visszajönnek az új hasznos tartalmakat elolvasni, közben természetesen szerzel új érdeklődőket, akik szintén visszajárnak…

 

Mi fog történi?
A Google úgy ítéli meg, hogy az adott kulcsszavakra a TE weboldalad a legjobb találat, ezért a Te weboldalad fog a Google első oldalára kerülni!
A tudás itt van és nem bonyolult, most már csak időt és pénzt kell rá szánj hogy a Google első találati oldalára kerülj!

Vissza a listához!
https://www.weboldal-keszites.eu/inc/popup_kerek_urlap.php
Kérj visszahívást!
Munkanapokon 3 órán belül visszahívunk!
Visszahívást kérek!