Bizonyára ezer forrásból áramlik feléd, hogy BLOG –ot kell írni, de púp a hátadra az egész, kinek van erre ideje?

Pedig ezt meg kell oldanod, ha sikeresebbé akarod tenni a weboldaladat. Az Interneten annyi vagy, amennyit megmutatsz magadból! Amellett hogy a BLOG írással a látogatóidban bizalmat ébresztesz, meggyőzöd őket szakértelmedről és emelett a Google természetes találatai között is kedvezőbb helyezéseket fogsz elérni.


Amennyiben nem vagy a fogalmazás mestere nem számít, más sem ért a Te foglalkozásodhoz. Ha vázlatosan összeállítod a témákat, hogy azok szakmailag helytállóak legyenek akkor a BLOG írás kiszervezhető feladat.

 

1.) Tervezés
Nézd meg a versenytársaid írnak e BLOG bejegyzéseket és ha igen, akkor miket. (Valószínűleg a többség nem ír, de neked ez roppant előny, mert az érdeklődők megfogják jegyezni, hogy Te kiemelkedsz a konkurenseid közül, Te nem csak termékeket és szolgáltatásokat árulsz, de szakértő vagy!

Nézd meg a külföldi szakmabelieket is itt már nagyobb eséllyel fogsz BLOG írásokat találni.

A kutatás előnyös és inspirációt ad, de elsődlegesen a saját tapasztalataidra hagyatkozz. Írj azokról a kérdésekről, melyek érdeklik az ügyfeleidet, írj azokról amikről szerinted jó lenne ha tudnának annak érdekében, hogy választani tudjanak és hogy megismerjék miért annyi az ár amennyi.

 

2.) Írj különböző típusú BLOG bejegyzéseket, ezzel változatos maradsz és könnyebb lesz témát is találnod.

Pl:

  • Válaszolj a Hogyan kérdésekre?
  • Írj check listákat a helyes igényfelmérésekhez.
  • Írj tippeket a szolgáltatásod, terméked használatával, előnyeivel kapcsolatban.
  • Írj esettanulmányokat, ezeket imádják az emberek a legjobban!
  • Írj történeteket a munkáddal kapcsolatban.
  • Vess fel problémákat, melyekre a Te tevékenységed nyújt megoldásokat és elemezd ki ezeket.

 

3.) Tervezz témát és jelöld ki, mely napokon fogsz ezekről írni.

Ha összeírod először, hogy melyek azok a témák amik érdekelhetik az ügyfeleidet, ezeket besorolod a 2.) –es pontban meghatározott kategóriákba, fantasztikusan felfognak gyorsulni az események és ömleni fognak a gondolatok! Tervezz meg egyszerre legalább 20 témakört és ez 10 – 20 hétre elegendő lesz a BLOG –od elkezdéséhez. Jelölj ki hetente legalább egy napot és azon a napon legalább 2 órát, amikor ezzel fogsz foglalkozni. vedd le a telefonodról a hangot, ne nézegesd az e-mailedet ebben a 2 órában csak arra konvertálj, hogy olyat írj amiért a látogatóid hálásak lesznek!

 

4.) Tippek a formázáshoz
Lehetőleg törekedj a rövidebb írásokra, kb A/4 mennyiség az ideális lesz. (Vannak témakörök, amik nem írhatóak le ilyen röviden, ez esetben egymást követő BLOG bejegyzésekben is kifejtheted a gondolataidat, vagy még erősebben használj tagolásokat, törd meg a szöveget képekkel.)


Az előzőek szerint, használj címszavakat, címsorokat az egyszerűbb áttekinthetőség érdekében, valamint illesz képeket a szövegkörnyezetbe, mellyel méginkább feltagolhatod a tartalmadat.

 

5.) Szövegírás
Fogalmazz érdekesen, használj hangulatfokozó szavakat. Az érdeklődést csak akkor tudod fenntartani, ha olyan témákat választasz, melyek valóban érdekesek a célközönséged számára.


Jó munkát kívánok!

Vissza a listához!
https://www.weboldal-keszites.eu/inc/popup_kerek_urlap.php
Kérj visszahívást!
Munkanapokon 3 órán belül visszahívunk!
Visszahívást kérek!