Az Interneten megjelenő videós hirdetési és promóciós lehetőségekről már többször szót ejtettünk és nem lesz ez másként a jövőben sem, hiszen a téma kimeríthetetlen és aktuálisabb mint valaha.

 

A videós megjelenések a ma és a jövő weboldalainak egyaránt, kiemelten fontosak!

Nézzük milyen beállításokat alkalmazzunk, miket szerepeltessünk, mennyi ideig a Youtube videónkon, hogy maximálisra növeljük a hatékonyságot!

 

1 TIPP Készíts egyéni indexképet a videódnak!
Sokan használják a Youtube által felkínált indexképet videóik kezdőképének, de ez óriási hiba hiszen a rendszer nem tudhatja, melyik jelenet árulja el legtöbbet a tartalomról.
Indexképnek nem azt javasoljuk, hogy a videó egyik képkockáját válaszd ki és töltsd fel egy az egyben, hiszen ebből sem lehet a legösztönzőbb elem.

 

2 TIPP Kapcsold ki a további videók megjelenítését!
A videó weboldalba ágyazásakor a leggyakoribb hiba, hogy a felvétel lejátszása után megjelennek további ajánlott videók. Legtöbb esetben ezek éppen a konkurenseink videói, hiszen a Youtube igyekszik hasonló témakörökben mutatni a további videókat.
Ezt a funkciót kitudod kapcsolni, ha a beágyazási kód kimásolása előtt kiveszed a pipát az „Ajánlott videók megjelenítése, amikor a videó befejeződik” mező elöl.

 

3 TIPP Szólítsd fel a nézőt a kapcsolatfelvételre!
Elmondod a szolgáltatásod, termékeid előnyeit, felébreszted a vágyat a nézőben hogy vásároljon tőled és utána a videó véget ér… Ez ÓRIÁSI hiba. Ilyenkor a néző várja a befejezést, hogy mit kell tegyen annak érdekében, hogy megvásárolja a Te megoldásodat.
Alapszabály, hogy amennyiben értékesítési videót készítesz akkor a videót egy „call to action” azaz kapcsolatfelvételre való felszólítással zárd. Pl: Add meg az elérhetőségedet a kapcsolat menüpontban és visszahívunk!, vagy Látogass el a www.webraketa.hu weboldalra és nézd meg a referenciáinkat!, stb.

 

4 TIPP Ne húzd az időt!
A statisztikák szerint a leghatékonyabb Youtube videók 4 -5 percesek, ezért legyél rövid és lényegre törő. Ez az idő igen korlátozott, de jó megoldás ha a mondanivalódat témakörökre bontod és így több kisebb videóban tudod megosztani az információidat.

 

5 TIPP Adj ütős címet a videóidnak is!
A videód megjelennek a Youtube keresésekben, de a Google keresőjében is! Mivel a megjelenés nem jelenti azt, hogy rá is kattintanak az érdeklődők ezt is ösztönözni kell. Adj ütős címet a videóidnak hogy a keresőkben való megjelenéskor ténylegesen elérd az érdeklődőket!

Vissza a listához!
https://www.weboldal-keszites.eu/inc/popup_kerek_urlap.php
Kérj visszahívást!
Munkanapokon 3 órán belül visszahívunk!
Visszahívást kérek!